nlc.hu
Aktuális

Fokozódik a hőség

Bedurvul a kánikula, pénteken 35 fok is lehet

Folytatódik a felmelegedés, pénteken 30-35 fok és több helyen extrém UV-sugárzás valószínű. Szombatig kell várni az enyhülésre.
Magas hőmérsékletet mutat a hőmérő a kánikulában

Hétfő éjjel egy hidegfront érkezett hazánkba, aminek a hatására 10-15 fokkal is csökkent a hőmérséklet. De nem sokáig örülhettünk az enyhülésnek, a folytatódik a felmelegedés, pénteken már 30-35 fokos hőség lesz – írja előrejelzésében az Időkép.

Csütörtökön számottevő csapadék nem várható, legfeljebb gomolyfelhők szakíthatják meg a napsütést, ami délen, délnyugaton lesz zavartalanabb. A csúcshőmérséklet 26-32 fok között alakul.

Pénteken országszerte kánikula várható 30-35 fokos hőséggel, és többfelé extrém erős lesz az UV-sugárzás. Felhő alig lesz az égen, némi felfrissülést legfeljebb a megélénkülő délies szél hozhat.

Szombaton az ország nagy részén még kitart a kánikula, de napközben északnyugat felől záporokkal, zivatarokkal hidegfront érkezik, így vasárnapra mindenhol megszűnik a hőség.

Így védekezz a hőség ellen:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top