nlc.hu
Aktuális
Koronavírus-fertőzötteket találtak egy sátoraljaújhelyi diáktáborban

Koronavírus-fertőzötteket találtak egy sátoraljaújhelyi diáktáborban

A Hvg.hu információi szerint egy délvidéki tanár és egy diák koronavírus-tesztje lett pozitív a sátoraljaújhelyi táborban.

Két koronavírusos beteg volt a Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi táborában – tudta meg a hvg.hu egy táborban részt vevő olvasójától. A hétfőn kezdődött diáktáborban nagyjából 250-en vannak, Kárpát-medencei, diaszpórában élő középiskolások, egyetemisták.

A résztvevő beszámolója szerint egy délvidéki tanár és egy diák korábban, Budapesten elvégzett tesztje lett pozitív. Ez kedden, városnézés közben derült ki, utána mindenkit visszavittek a táborba, az érintettekért pedig külön autóval mentek.

Rákóczi Tábor Sátoraljaújhelyen

Fiatalok a július 6-án kezdődött sátoraljaújhelyi Rákóczi Táborban (Fotó: Facebook/Rákóczi Szövetség)

Állítólag aktív koronavírus-fertőzöttekről van szó. A táborban megjelent az ÁNTSZ – a hvg.hu védőruhás emberekről is közölt fotót –, a közvetlen kontaktokat elkülönítették és letesztelték, a betegeket pedig mentő vitte egy budapesti kórházba.

A szövetség vezetője azt mondta, két gyanús esetet találtak, őket elkülönítették, de többet nem árult el. A tábor viszont folytatódik.

A Rákóczi Szövetség honlapja szerint július 6-án kezdődött a Kárpát-medencei Középiskolás Tábor, ahová mintegy 300 fiatal érkezett Erdélyből, Felvidékről, Délvidékről és Magyarországról a sátoraljaújhelyi Rákóczi Tábor és Rendezvényközpontba. 

További hírek a koronavírusról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top