Aktuális

Nem köthető hőmérséklethez a koronavírus terjedése

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa arra is figyelmeztetett, a koronavírus első hulláma sem ért véget.
Ennyibe fog kerülni a koronavírus gyógyser.

Még Magyarországon sem ért véget a koronavírusjárvány első hulláma, hiszen mindennap érkeznek hírek újabb megbetegedésekről – mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa kedden az M1 aktuális csatornán.

A főorvos elmondta, hogy ugyan a vírushoz köthető halálesetek egyre ritkábbak, az továbbra sem zárható ki, hogy újabb gócok alakulnak ki az ország bármely pontján. Mindez viszont nem jelenti azt, hogy elkezdődött a második hullám, mert ezeket még jól lehet kezelni – jegyezte meg Szlávik János.

A főorvos szerint jelenleg a leglogikusabb feltételezés, hogy a koronavírus nem fog eltűnni, mert nagyon úgy tűnik, hogy a terjedése nem függ a hőmérsékleti viszonyoktól. Ezért a legjobb megoldás a védőoltás kifejlesztése lehet, ami jól halad, vannak olyan oltások, amelyeket már embereken is tesztelnek. Ugyanakkor a végső eredmények csak az év végére, jövő év elejére várhatók.

(MTI)

(Kiemelt kép: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top