nlc.hu
Aktuális

Bezárhatják a vásárosnaményi kórházat

Az ágyfelszabadítás óta üresen áll több fekvőbeteg-részleg, bezárhatják a vásárosnaményi kórházat

Újabb tiltakozást szerveznek Vásárosnaményban, mert attól tartanak, hogy bezárják a városi kórházat, amelyben öt hónapja öt fekvőbeteg részleg áll üresen.
vásárosnaményi kórház

A koronavírus miatt Vásárosnaményban is kiürítették a kórházi osztályokat, ám míg országszerte mindenhol újranyitották az intézményeket, a beregi városban ez máig nem történt meg – írja a Magyar Narancs.

A vásárosnaményiak attól tartanak, hogy a kórházat be akarják zárni, ezért augusztus 1-jén tüntettek az intézményért, és hogy nyissák meg újra a fekvőbetegek előtt. Augusztus 10-ig adtak haladékot a kórház vezetésének, de mivel nem történt semmi, agusztus 14-re újabb demonstrációt szerveznek.

A vásárosnaményi kórház öt fekvőbeteg részlege öt hónapja üresen áll, az ápolási, a krónikus, a belgyógyászati, a gyermek- és a rehabilitációs osztály. A tiltakozók korábban azt az ígéretet kapták, hogy szeptemberben három, novemberben pedig még egy osztály újraindul, ma viszont már semmivel sem biztatják őket.

A demonstráció szervezői szerint 40 ezer maradt kórházi fekvőbeteg ellátás nélkül, őket más kórházakba utalják be. Ám a rossz közlekedés miatt ez aránytalanul nagy terhet ró az elszegényedő, idős emberekre.

(Kiemelt kép: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház)

Így zajlott az ágyak kiürítése a koronavírus miatt:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top