nlc.hu
Aktuális

A portugál elnök mentőakciója

Interjú közben mentett ki a tengerből két nőt a portugál elnök

A 71 éves Marcelo Rebelo de Sousa, Portugália elnöke Algarve tartományban nyaralt, ahol épp a turizmusról kérdezték az újságírók, amikor meglátott két bajbajutott kajakost a tengerben.
Marcelo Rebelo de Sousa, Portugália elnöke - Fotó: Getty

Ahogy a világ számos országában, Portugália turizmusát is megviselte, válságba taszította a koronavírus-járvány. Ezért a hazai, portugál turizmus fellendítése, népszerűsítése érdekében járja az ország különböző régióit Marcelo Rebelo de Sousa, Portugália elnöke.

A 71 éves elnök épp Algarve tartományban nyaralt, hogy némi figyelmet irányítson erre a területre is. Amikor egy interjút adott a Praia do Alvor strandon, és a helyi turizmus fellendítéséről beszélt, amikor egyszer csak meglátott két bajbajutott nőt a vízben.

Erre Marcelo Rebelo de Sousa azonnal vízbe vetette magát, és odaúszott a felborult kajakosokhoz, akiknek az elnökkel együtt egy másik, jetskis férfi is a segítségére sietett. Végül közös erővel a partra vitték a vízbe borult nőket.

A portugál elnök később azt nyilatkozta, az erős hullámok az öbölbe sodorták a kajakos nőket, ezért borultak a vízbe.

A 71 éves portugál elnök hősies cselekedetéről felvétel is készült:

(via hvg.hu)

Mert nem minden hős visel köpenyt: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top