nlc.hu
Aktuális

Szedd magad alma

Indul a gyümölcsvadászat, kinyitottak a Szedd magad almaföldek!

Megérett az alma, indulnak a Szedd magad akciók szerte az országban. Te voltál már?

Végre itt az almaszüret időszaka. A Sokszínűvidék a Szedd magad és a Gyümölcsvadász oldalak alapján összegyűjtötte azokat a Szedd magad lelőhelyeket, ahol mindenki leszüretelheti magának a garantáltan hazai termést.

Kinyitottak a Szedd magad almaföldek

Képünk illusztráció. Fotó: Unsplash

Már csak azért is érdemes meglátogatni azokat a gazdaságokat, amelyek friss gyümölccsel várják a szedni vágyókat, mert így olcsóbban juthatunk hozzá az almához, amelyet akár télire is eltehetünk vitaminforrásnak.

Az akció lényege nem más, mint a termelő zöldséges, gyümölcsös kertjében a zöldséget, gyümölcsöt saját kézzel magadnak kell leszedni, így nem kell kifizetni a szedés, tárolás költségeit. Ennek köszönhetően a zöldség, gyümölcs olsóbban beszerezhető, mintha azt boltban vagy piacon vásárolnánk.

A szüreteléshez azonban érdemes magunkkal vinnünk a következőket:

  • vödör, láda, tál, kosár a szedéséhez, fás kertek esetében egy létra sem árthat.
  • Szalmakalap, sapka ha tűz a nap.
  • Okostelefon! Készíts egy jó fotót magadról, gyermekedről és posztold a facebookra. Így mindenki láthatja, hogy milyen szuper programon vettél részt
  • Készpénz, ami cserealapul szolgál a friss gyümölcsért.

– írja a Gyümölcsvadász.hu

A megyénkénti teljes listáért kattints tovább a Sokszínűvidék oldalára, mielőtt azonban gyümölcsvadászatra indulnál, hívd fel az almaföldeket és érdeklődj az aktuális állapotról.

Akár ezeket a finomságokat is elkészítheted a leszedett almából!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top