nlc.hu
Aktuális

Koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Koronavírus itthon: 10 ezer fölött az aktív fertőzöttek száma, meghalt 9 beteg

Újabb 710 embernél mutatták ki a koronavírust Magyarországon, ezzel 10 280-ra nőtt az aktív fertőzöttek száma. Meghalt 9 krónikus beteg.
Koronavírusteszt

710 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 15170 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölték a Koronavirus.gov.hu tájékoztató oldalon.

  • Elhunyt 9 krónikus beteg – közülük nyolcan 70 év felettiek –, így az elhunytak száma 663 főre emelkedett.
  • 4227-en már meggyógyultak.
  • Az aktív fertőzöttek száma 10 280 fő. Az aktív fertőzöttek 43 százaléka, az elhunytak 58 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti.
  • 328 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen.

Heteken belül nagyon meg fog emelkedni a halálesetek száma

Augusztus vége óta kisebb visszaesésekkel, de meredeken emelkedik az egy nap alatt beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. A 24 órás adatok sokkal magasabbak, mint tavasszal voltak. Szinte napról napra dőlnek meg a rekordok, az eddigi csúcs szeptember 12-én volt 916 új fertőzöttel.

Jakab Ferenc virológus szerint a számokat nézve Magyarországon Európához képest brutálisan tombol a járvány. Most még elsősorban a fiatalok körében terjed a vírus, de a szakértő figyelmeztet: már látni, hogy heteken belül a fertőzés eléri az idősebb korosztályt, és akkor a halálozás is meg fog ugrani.

Tartsd be az óvintézkedéseket!

A járvány második hulláma zajlik Magyarországon, ezért nagyon fontos, hogy betartsuk az óvintézkedéseket! Kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óta után a szórakozóhelyeket be kell zárni. Továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak.

Tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Ők fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben.

(Kiemelt kép: MTI / Bruzák Noémi)

További hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top