nlc.hu
Aktuális

II. Erzsébet megfosztotta a kitüntetésétől Harvey Weinsteint

II. Erzsébet olyat tett Harvey Weinsteinnel, amire csak ritkán van példa

Megfosztotta magas rangú brit kitüntetésétől a szexuális erőszakért elítélt Harvey Weinsteint II. Erzsébet királynő, az elismerés visszavonására pedig csak nagyon ritkán van példa.

II. Erzsébet visszavonta a szexuális erőszak miatt elítélt volt filmproducer, Harvey Weinstein magas rangú brit kitüntetését.

A királynő elrendelte, hogy töröljék Weinstein a Brit Birodalom Rendje (The Most Excellent Order of the British Empire) polgári osztályának tiszteletbeli parancsnokává nevezését a rend nyilvántartásából. Ez a kitüntetés csak egy szinttel van lejjebb azoktól, amelyekkel már lovagi cím is jár.

II. Erzsébet királynő találkozik Harvey Weinsteinnel a Buckingham palotában 2014. február 17-én (Fotó: YUI MOK / POOL / AFP)

II. Erzsébet királynő találkozik Harvey Weinsteinnel a Buckingham-palotában 2014. február 17-én (Fotó: YUI MOK / POOL / AFP)

Harvey Weinstein a brit filmiparban való közreműködése elismeréseként kapta meg a kitüntetést 2004. január 29-én. Később találkozott is II. Erzsébettel a Buckingham palotában, a királynő még kezet is rázott a producerrel.

A kitüntetés visszavonása ritka dolog, de lehetséges, ha az illető rossz színben tünteti fel a becsületrendet. A 94 éves királynő pedig követte a bizottság tanácsát.

(People)

A Weinstein-botrány korábbi történései:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top