Aktuális

Koronavírus: 20 éves férfi is meghalt Magyarországon

33 fertőzött hunyt el, ilyen magas szám még egyszer sem fordult elő a koronavírus-járvány márciusi, hazai kezdete óta.

1293 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  43 025 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 33 krónikus beteg, így az elhunytak száma 1085 főre emelkedett, 13 134-en pedig már meggyógyultak – közölte a kormányzati koronavírus honlap, a koronavirus.gov.hu. Az aktív fertőzöttek száma 28 806 fő. Az aktív fertőzöttek 32 százaléka, az elhunytak 42 százaléka, a gyógyultak százaléka budapesti. 1642 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 171-en vannak lélegeztetőgépen.

férfi szájmaszkban

Fotó: Pixabay

A portál megjegyzi, hogy a koronavírus-járvány második hulláma zajlik Magyarországon, és hogy a kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat. Megjegyzik, hogy ehhez az általános óvintézkedések betartására van szükség.

Eddig a következő intézkedéseket vezették be:

  • Kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is.
  • 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

Az Operatív Törzs jelenleg 52 óvodában és 22 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 185 osztálynál és 10 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.

A 33 elhunyt között van egy 20 éves férfi is, aki túl volt egy csontvelő-transzplantáción, illetve kóros elhízásban és vérszegénységben szenvedett. 

Egyre súlyosabb a helyzet világszerte: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top