nlc.hu
Aktuális

Koronavírusos sporthorgász az intenzíven

Háziorvosa nem tesztelte a sporthorgászt, most az életéért küzdenek

Már egy hete érezte, hogy baj van, mégsem tesztelték a sporthorgászt.
Koronavírusos beteg

Múlt héten már nem volt jól, a munkahelyén rosszul lett hétfőn, miután pedig a tünetek nem múltak, csütörtökön hőemelkedéssel, rossz közérzettel fel is hívta háziorvosát a 45 éves Szabolcs. Akkor nem tesztelték. Most kedden pedig fulladni kezdett, elájult, leesett az ágyról, így talált rá édesanyja a „bivalyerős sporthorgászra” – írja a Blikk. Mentő vitte kórházba, azóta a család a telefont lesi – mondta Szabolcs sógora a lapnak. Elárulta: Szabolcs „becsületes, kétkezi melós, komoly fizikai munkát végez, így azonnal megérezte, hogy nincs valami rendben a testében”.

Alapbetegségei (magas vérnyomás, cukorbetegség) és a tünetek ellenére háziorvosa nem kért tesztet, antibiotikumot írt fel. E hét hétfőn, már napok óta tartó 38 és fél fokos lázzal hívták a mentőket, de az ügyeletes sem tartotta indokoltnak a tesztelést. Másnapra elájult. A mentők ekkor már kijöttek, a gyorsteszt negatív lett, de a kórházban igazolták a fertőzést. Nagyon rossz állapotban van, lélegeztetőgépre rakták. A Blikk elérte a háziorvost, aki azt mondta, a szabályoknak megfelelően járt el, hőemelkedéssel nem volt indokolt a tesztelés. Névvel azért nem vállalta mindezt.

A kiemelt kép illusztráció, fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top