nlc.hu
Aktuális

Egy észt diplomata is részt vett a brüsszeli partin

Egy észt diplomata is részt vett a brüsszeli orgián

Újabb részletek derültek ki a nagy botrányt kavaró, brüsszeli illegális partiról.
Szájer József

Egy észt diplomata is részt vett azon a múlt heti illegális brüsszeli partin, amelyen ott volt Szájer József is – aki akkor még a Fidesz európai parlamenti képviselője volt.

A tallini külügyminisztérium közölte, hogy az észt diplomata saját elmondása szerint ott volt a pénteki összejövetelen, amelyet a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások megsértésével tartottak péntek este a belga fővárosban. A balti állam képviselője hozzátette, hogy a járványügyi intézkedések megsértése miatt előállították.

Aari Lemmik észt külügyi szóvivő sajnálatosnak nevezte, hogy az összejövetelen magánszemélyként részt vevő diplomatájuk nem tartotta be a Belgiumban hatályos rendelkezéseket. Egyéb részletet azonban az ügyről nem tett közzé.

Ez történt eddig:

  • Ahogy azt megírtuk, a belga rendőrség a koronavírus-járvány miatt meghozott korlátozások megszegése miatt oszlatta fel az eseményt, ahol kábítószert is találtak, Szájer József pedig az ereszcsatornán mászva menekült a rendőrök elől.
  • Szájer József, aki múlt vasárnap váratlanul lemondott európai parlamenti mandátumáról, kedden közleményben ismerte el, hogy részt vett az eseményen, amelyet „házibulinak” nevezett.
  • A fideszes politikus azt állítja, kábítószert nem fogyasztott, a rendőrség által megtalált drog pedig nem az övé, és nem tudja, hogyan került hozzá.
  • Szájer József tegnap, szerdán kilépett a Fideszből, a volt EP-képviselő a Fidesz pártigazgatójának, Kubatov Gábornak küldött egymondatos levélben jelentette be lemondását.

(MTI)

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Mit tudunk eddig az esetről?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top