nlc.hu
Aktuális

Müller Cecília a tömött plázákról

Müller Cecília rászólt a plázázókra

Az országos tisztifőorvosnak nem tetszik, hogy tömve vannak a bevásárlóközpontok az adventi hétvégeken.
pláza

A koronavírussal fertőzöttek számának növekedése nem tűnik exponenciálisnak; bár a napi növekmény tartósan magas, remélhetőleg bekövetkezik a „platózás” – mondta Müller Cecília a közmédiában. Az intézkedések bevezetése után 3-4 héttel jelennek meg az eredményeik, a halálozások esetében pedig ez az időszak még hosszabb lehet. Csupán a fertőzésszám csökkenése utáni 3-4. hétre várják azt, hogy az elhunytak számában is javulás mutatkozik.

Hétfőn döntést hoz a kormány a karácsonyi szabályokról – közölte az országos tisztifőorvos, kiemelve: nagyon rossz irány, hogy tömve vannak a bevásárlóközpontok.

„Természetes, hogy az emberek meg akarják ajándékozni a szeretteiket, de ezt inkább fegyelemmel, a másikra figyeléssel célszerű megtenni, mert így egészséget lehet adni” – fogalmazott Müller Cecília. Hangsúlyozta: a mostani időszakban alapozza meg a lakosság azt, hogy tud-e majd családi körben ünnepelni. Azt tanácsolja, hogy a vásárlásokat lehetőség szerint mindenki intézze online, ha pedig valaki mégis üzletbe szeretne menni, akkor ezt céltudatosan tegye, a lehető legrövidebb időt töltve a boltban, maszkot viselve és kézfertőtlenítőt használva.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

A legfrissebb koronavírusos hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top