nlc.hu
Aktuális

Beszólt a skót kormányfő Trumpnak

Beszólt Trumpnak a skót kormányfő: ne jöjjön ide golfozni, inkább költözzön ki a Fehér Házból

Donald Trump skóciai golfbirtokára menekülne Joe Biden beiktatási ceremóniája elől, ám a skót miniszterelnök közölte, egy kis golfozás miatt Trump nem kap felmentést a beutazási tilalom alól.
Donald Trump golfozás közben

Nagyon úgy tűnik, hogy a vereségbe beletörődni képtelen Donald Trump nem lesz hajlandó részt venni a január 20-i hatalomátadási ünnepségen, amelyen beiktatják az utódját, Joe Bident.

Legalábbis erre lehet következtetni, hogy glasgowi Prestwick repülőterét értesítették arról, hogy január 19-én le fog szállni az amerikai légierő egyik Boeing 757-es gépe. Ilyen repülőt már többször is használtak Trump utaztatására – írja a Telex.

Mivel Donald Trump nagy golfos, és Skóciában két golfrezidenciája is van, kézenfekvő lenne, ha oda menekülne a ceremónia elől. Nicola Sturgeon Skócia miniszterelnöke azonban nem látja szívesen Trumpot.

A skót kormányfő azt mondta: nem ismeri Trump terveit, de másokhoz hasonlóan reméli, hogy Trumpnak egyetlen terv jár a fejében, az, hogy kiköltözzön a Fehér Házból.

Sturgeon hozzátette, hogy a járvány miatti beutazási korlátozásoknak megfelelően senkit sem engednek be Skóciába nyomós indok nélkül. Ez Trumpra is vonatkozik, a golfozás pedig nem olyan ok, ami miatt kivételt tennének vele.

(Kiemelt kép: ANDY BUCHANAN / AFP)

Trump az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top