nlc.hu
Aktuális

Donald Trump a Youtube-on

A vezető közösségi média oldalak után a Youtube is letiltotta Trumpot

A tiltás akár véglegessé is válhat.

A YouTube legalább egy hétre felfüggesztette Donald Trump távozó amerikai elnök csatornáját a felhasználói szabályzat megsértéséért, írja a CNN nyomán a Telex. A tiltás időtartama meghosszabbítható. A második büntetés kéthetes felfüggesztéssel jár, a harmadik pedig végleges kitiltást jelent. 

Trumpot a Youtube is letiltotta

Szomorú Trump (Fotó: Getty Images)

A társaság azzal indokolta a döntést, hogy Trump utolsó videója erőszakra buzdított. Azt is hozzátették, hogy le fogják tiltani a kommentelési lehetőséget az oldalon.

Pár napja Mark Zuckerberg a személyes Facebook-oldalán jelentette be, hogy nem csupán egy napra, hanem elnöksége végéig tiltják ki Donald Trumpot a Facebookról és az Instagramról, mert  nem szeretnének neki segíteni abban, hogy egy demokratikusan megválasztott kormány ellen szítsa a közvéleményt.

A Twitter sokkal szigorúbb volt, végleg felfüggesztette Trump fiókját: a Twitter szerint Trump két posztja megszegte az oldal „az erőszak dicsőítését” tiltó szabályzatát, ugyanis komoly esély volt arra, hogy a tweet arra inspirál egyeseket, hogy megismételjék azokat a bűncselekményeket, melyek január 6-án a Capitoliumnál történtek.

Olvass tovább a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top