nlc.hu
Aktuális

A Központ bezáratása

Rendőrök vonultak ki a Központhoz, 60 napra bezáratták a belvárosi vendéglátóhelyet

A tulajdonosok elmondása szerint este fél 7-kor sok rendőr jelent meg az elviteles akciót meghirdetett Központnál, és bezáratták a vendéglátóhelyet.
Rendőrök a Központ előtt

Hatvan napra bezáratta a rendőrség a budapesti Madách téren található Központ vendéglátóhelyet, és 500 ezer forintos pénzbüntetést is kiszabtak rájuk – írja a Telex.

A hely tulajdonosai azt mondták, több hónapos teljes zárvatartás alatt csak házhoz szállítás volt, de pénteken kinyitottak. Elmondásuk szerint csak elvitelre szolgálták ki a vásárlókat, egyszerre 4 főt engedtek be, a maszkviselésre és a többi szabályra táblákkal hívták fel a figyelmet, a kinti sort pedig koordinálták, hogy mindenki megtartsa a másfél méteres távolságot.

Az elviteles akciót délután 3-tól este 7-ig hirdették meg, de a tulajdonosok szerint fél 7-kor rengeteg rendőr érkezett, és elzavarták a vásárlókat. Állításuk szerint ekkor nagyjából 15 ember állt a Központ előtt, de a téren több ember is állt, viszont nem mind a Központ vásárlója volt.

A rendőrök először közölték velük, hogy 30 napra be kell zárniuk – ezt később 60 napra szigorították –, de azt nem mondták el, pontosan mivel sértettek szabályt, csak „a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről” szóló kormányrendelet számára hivatkoztak, mondták a tulajdonosok.

A Telex egy olvasója fotót és leírást küldött arról, szerinte mi történt a Központ előtt. Mint írta, „a Telepig tele volt a Madách tér Központból kifolyó emberekkel, az összes fiatal maszk nélkül volt ott, és a Központ annak ellenére kiszolgálta az embereket, hogy az utcán nem lehetett áthaladni a maszk nélküli tömegben”. Szerinte jóval többen voltak 15-nél a Központ előtt, és egyértelmű volt, hogy az italokat nem elvitelre, hanem a Madách téren való fogyasztásra adták ki.

A kormányrendelet alapján csoportosulási és rendezvénytilalom van életben, ám a Társaság a Szabadságjogokért álláspontja szerint a jogszabályban nincs pontosan meghatározva, mi számít rendezvénynek, illetve csoportosulásnak. Ez azért problémás, mert a szabályok nem egyértelműek, akkor nem is lehet egyenlő módon számon kérni azok betartását.

A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

Vendéglátás a járvány idején:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top