nlc.hu
Aktuális

Melegfront időjárás

Esőt és havat is hoz egy melegfront estére

Északkeleten tél, délnyugaton tavasz lesz az elkövetkező két napban.

Enyhülést hoz a ma esti melegfront az Időkép időjárásjelentése szerint. Nyugaton és délen esőre, északkeleten néhol akár havazásra is lehet számítani péntek reggelig.

Eshet és havazhat is a melegfront miatt

Fotó: Unsplash

Nyugat felől melegfront felhőzete borítja be mára hazánkat, melyből a késő délutáni, esti óráktól egyre többfelé várható csapadék. Nyugaton és délen már az enyhe levegő fejti ki hatását, így esőre kell számítani. Északkelet felé haladva azonban egyre hidegebb lesz, az átmeneti zónában így eső, havas eső és hó egyaránt hullhat, az idő előrehaladtával egyre inkább az eső lesz jellemző. 

Északon, északkeleten és a Tiszántúl nagy részén viszont döntően havazás várható, a fagypont körüli hőmérsékletben péntek reggelig néhány centiméter tapadó hó hullhat.

Péntek délután északkeleten havas eső, hó várható, de az ország nagy részén eső fog esni. Délnyugaton a 10 fokot is meghaladhatják a maximumok, északkeleten viszont csak kevéssel emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet.

Még ha rossz is az idő, te nézhetsz ki jól

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top