nlc.hu
Aktuális

Visszatérhet a tél a következő napokban

Visszatérhet a tél a következő napokban: valamennyi hó is várható

Délutántól több helyen alakulhatnak ki hózáporok.
Visszatérhet a tél

Érkezik a szél és a hideg időjárás: a Dunántúlon és a középső területeken az északnyugati szél időnként megerősödik, a Bakonyban és a Fertő térségében viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között valószínű, késő estére -8 és +1 fokra hűl le a levegő.

A met.hu azt jósolja, hogy a holnapi nap folyamán gomolyfelhős, napos idő várható, estétől nyugat felől elkezd megnövekedni, megvastagodni a felhőzet. Reggelre az északkeleti tájakon foltokban köd képződhet. Leginkább a középső országrészben helyenként hózáporok is kialakulhatnak majd. Az északnyugati szelet a Dunántúlon, a Duna-Tisza közén és a Bodrogközben többfelé kísérhetik erős lökések is.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és 0 fok között valószínű, de a havas, szélvédett északkeleti tájakon akár -13 fokig is hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul majd.

Számottevő hó kedd esti nem várható. Éjjel és reggel délen szállingózhat, kedd délután pedig a Dunántúlt érhetik el hózáporokat adó felhők. Főként a Dunántúlon szeles, mérsékelten hideg időnk lesz.

A Blikk a met.hu előrejelzése alapján azt írja, hogy csütörtökön is borult lesz az ég eleinte, csupán átmeneti, rövid napos időszakok fordulhatnak elő, délutánra pedig délnyugat felől egyre nagyobb területen beborul az égbolt. Északnyugat felől egyre több helyen valószínű hószállingózás, kisebb havazás, napközben azonban az északi és a keleti tájak kivételével vegyes halmazállapotú csapadék, eső válthatja.

Többfelé megélénkül a szél, ami a nap folyamán az északi országrészben nyugatira, északnyugatira fordulhat, arrafelé erős, viharos közeli lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és 0 fok között valószínű, de a havas, kevésbé felhős, szélvédett északkeleti tájakon ettől akár jóval hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +6 fok között alakul.

(Fotó: Getty Images)

Nézegess havas tájakat:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top