nlc.hu
Aktuális

Engedélyezte az OGYÉI az egyik kínai vakcina hazai alkalmazását

Megkapta az OGYÉI engedélyét az egyik kínai vakcina

A Sinopharm oltóanyaga az ötödik Covid-vakcina, amit Magyarországon engedélyeztek.

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján bejelentette, hogy az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYÉI) engedélyt adott a kínai Sinopharm oltóanyag hazai alkalmazására – írja a hvg.hu.

Müller Cecília országos tisztifőorvos rámutatott, hogy így már ötféle koronavírus elleni vakcinával kezelhetik a lakosságot a magyar orvosok. 

A Sinopharm vakcinát eddig már körülbelül húszmillió embernek adták be világszerte. Az inaktivált koronavírust tartalmazó vakcina a kínai adatok szerint 79 százalékos hatékonyságú, azonban a klinikai vizsgálatok szakmai dokumentációja nem nyilvános, ami problémát jelent. 

Engedélyezte az OGYÉI a kínai vakcinát

A kínai Sinopharm vakcinát eddig világszerte nagyjából húszmillió ember kapta meg (Fotó: Getty Images)

 

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban úgy fogalmazott, hogy a Sinopharm-vakcinából egymillió adag is érkezhet hazánkba. Ez az ötödik, Magyarországon is engedélyezett oltóanyag a Pfizer/BionTech, a Moderna, az AstraZeneca és a Szputnyik V oltások után. 

Orbán Viktor miniszterelnök ma reggeli rádióinterjúja során elmondta, hogy ő kifejezetten a kínai vakcinát akarja beadatni magának. A kormányfő azt is elárulta, hogy jövő héttől kezdődhet a lakosság regisztrációhoz kötött oltása Magyarországon.

További híreink a koronavírus járvány témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top