nlc.hu
Aktuális

Döntött a kormány: nem lesz nyelvvizsgamentesség

Döntött a kormány: nem lesz nyelvvizsgamentesség

Nem tervezi a kormány, hogy nyelvvizsgamentességet ad az idén végző hallgatóknak.
oktatás, nyelvvizsga

Bár több ezren követelték petícióban, hogy a kormány – a járványhelyzet miatt – idén is adjon felmentést azoknak, akik a nyelvvizsga hiánya miatt nem tudják majd átvenni diplomájukat, de az Innovációs és Technológiai Minisztérium az Eduline kérdésére azt válaszolta, hogy a kormány nem tervez amnesztiát.

Helyette az online nyelvvizsgát ajánlja a diplomaszerzés előtt állók figyelmébe. A járvány első hulláma idején átmeneti intézkedésként már erre volt lehetőség, és annyira bevált, hogy szeptembertől bárki vizsgázhat ilyen formában, nem is csak átmenetileg. Jelenleg erre öt nyelvvizsgaközpontban van lehetőség, egy esetében pedig jelenleg is zajlik az akkreditáció –írja az Eduline.

Rozgonyi Zoltán, a Nyelvtudásért Egyesület elnöke korábban azt mondta, az online vizsgát választók száma nem nevezhető kiugróan magasnak. A szakember szerint egy nagyobb központ átlagos vizsganapján például 1500-an hagyományosan vizsgáznak különböző helyszíneken, és csupán 200-250-an választják az online lehetőséget.

(Eduline)

Fotó: Pexels

Még több hír a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top