nlc.hu
Aktuális

Áder János kínai vakcinát kapott

Áder Jánost kínai vakcinával oltották

A köztársasági elnöknek a háziorvosa ajánlotta fel a kínai vakcinát, és mivel nem akart őszig várni, beoltatta magát.

Áder Jánost beoltották kínai vakcinával. A vakcinát a II. kerületi önkormányzat egészségügyi szolgálatának Lotz Károly utcai háziorvosi rendelőjében kapta meg, és erről a közmédiának nyilatkozott. Az államfő azt is elmondta, hogy korábban Szlávik Jánosnak, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosának és a saját háziorvosának is feltette a kérdést, hogyha lehetőséget kap orosz vagy kínai oltásra, éljen vele, vagy inkább várjon tovább a Pfizer vagy a Moderna vakcinájára, és a szakemberek azt javasolták neki, hogy mielőbb oltassa be magát – írja a Telex.

Áder János vakcinát kap (fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Áder János vakcinát kap (fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Azt még hozzá kell tennünk, hogy Áder szerint a Pfizerre és a Modernára szeptemberig vagy októberig kellene várni, miközben még a pesszimistább becslések szerint is ennél jóval korábban megkaphatnánk azokat is, de lehetséges, hogy ő máshonnan informálódik, mint az átlagos magyar. A köztársasági elnök minden magyart arra kért, hogy mielőbb regisztráljon az oltásra, és bízzon az orvosokban és az egészségügyi szakemberekben, ha vakcinát ajánlanak fel neki.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top