nlc.hu
Aktuális

Megérkezett a dél-afrikai mutáns az országba

Müller Cecília: Már magyar embernél is kimutatták a koronavírus dél-afrikai mutánsát

Egy magyar ember egy Zambiában járt munkatársától fertőződött meg a Covid-19 dél-afrikai mutációjával.

Az operatív törzs pénteken nagyon sokáig ülésezett Orbán Viktor miniszterelnök társaságában, de ettől még nem maradt el az ilyenkor szokásos sajtótájékoztató. Kiss Róbert alezredes beszámolt egy jókora VII. kerületi házibuliról, ahol 55 külföldi és egy magyar állampolgárt vontak intézkedés alá a hatóságok. Müller Cecília rögtön azzal kezdte, hogy a fertőzöttek száma folyamatosan emelkedik, valószínűsíthetően a fertőzőképesebb mutáns vírustörzsek megjelenése miatt – írja az Infostart.

Megérkezett a dél-afrikai mutáns is (illusztráció: Pixabay)

Megérkezett a dél-afrikai mutáns is (Illusztráció: Pixabay)

Az adatok kedvezőtlenek, hamarosan ismét rendkívüli nyomás lesz a kórházainkon – figyelmeztetett az országos tisztifőorvos. Felhívta a figyelmet, hogy akit megszólítanak, éljen a védőoltás lehetőségével, mert az egészségügyi dolgozóknak jelenleg heroikus munkát kell végezniük. Müller elmondta, hogy már a dél-afrikai mutáns is megtalálható az országban, ami azért különösen veszélyes, mert azokat is megfertőzhet, akik korábban már elkapták a Covid-19-et. A megoldást a védőoltások minél gyorsabb beadásában látja. A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy módosítani tervezik az AstraZeneca oltóanyag beadási stratégiáját. Bár erről nem volt szó, de miközben mind Müller Cecília, mind Orbán Viktor figyelmeztet a dél-afrikai mutáns veszélyeire, a magyar úszóválogatott épp Dél-Afrikában edzőtáborozik, ahol például alkoholtilalommal védekeznek a fertőződés ellen.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top