nlc.hu
Család

Koronavírus-járvány Balassagyarmaton

Nagy a baj Balassagyarmaton: óvodák és iskolák zárnak be a rohamosan emelkedő fertőzések miatt

Hivatalosan eddig az oltható 14 év feletti lakosság 30-40%-a esett már át a fertőzésen.

Az elmúlt 3 napban 47 fertőzöttet azonosítottak és 168 kontaktszemélyt helyeztek karantén alá Balassagyarmaton, kórházban már 68 beteg fekszik a Covid-osztályokon, közülük 10-en voltak lélegeztető készüléken, és továbbra is sokan vannak súlyos állapotban – vette észre a hvg.hu Csach Gábor polgármester posztját a Facebookon.

Durvul a járvány Balassagyarmaton

A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinát készíti elő egy egészségügyi dolgozó a balassagyarmati Szent Erzsébet Idősek Otthonában 2021. január 30-án (Fotó: MTI / Komka Péter)

A városvezető elmondása szerint érzékelhető mennyiségben jelentkeztek tünettel 14 év alatti gyermekek, akikről kiderült, hogy covidosok.

Az intézményekben is berobbant a fertőzés, két óvodában is be kellett zárni több csoportot, illetve a város hat iskolájában is több osztály került karantén alá a fertőzés felbukkanása miatt, és már a zeneiskolában tudnak egy koronavírusos pedagógusról. Bezárt a földhivatal is a covidos kollégák miatt.

„Az a szülő, aki meg tudja oldani gyermeke felügyeletét, most jó lenne, ha 1-2 hétig nem vinné gyermekét se bölcsibe, se óvodába, se iskolába. Iskolában igazolásként elfogadják a »szülői féltés« okot!” – írja a polgármester.

Csach Gábor közölte, hogy a kórházi és a tesztadatok alapján mintegy 980 beazonosítható balassagyarmati esett át a betegségen az elmúlt fél évben, ez az oltható 14 év feletti lakosság 30-40%-a. Az oltási ponton és a háziorvosoknál ebből 10% körüli az eddig beoltottak száma, tehát körülbelül 2500-3000 közötti oltásra van szükség Balassagyarmaton a járvány legyőzésére. Biztató, hogy a polgármester szerint ezt az oltásszámot akár 2 nap alatt le lehet vezényelni a városban.

Koronavírus a szomszédban

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top