nlc.hu
Aktuális

Koronavírus-helyzet Olaszországban

Koronavírus: ismét drámai a helyzet Olaszországban

Egyre több olasz várost zárnak le a koronavírus-mutációk erőteljes terjedése miatt, ami újból nagy nyomásként nehezedik a kórházakra.

Olaszországban minden vírusvariáns erőre kapott, és egyre nehezebb elkülöníteni a gócpontokat, csökken a betegek átlagos életkora is, nem kizárt, hogy ismét országosan le kell állítani a tantermi oktatást. Több mint két hónap után ismét 20 ezer fölé emelkedett az egy nap alatt azonosított betegek száma. A koronavírusban elhunytak száma pénteken túllépte a 97 ezret. 

Olaszország

A nagy-britanniai és a brazíliai vírusmutációk terjedése északról déli irányban halad (Fotó: MTI / AP / LaPresse / Cecilia Fabiano)

Olaszország egyre több városát zárják le a vírusmutációk terjedése miatt:

  • A toszkánai Siena és Pistoia városát zárlat alá helyezték egészen március 7-ig.
  • Vörös színű, vagyis kiemelten veszélyes járványtérségnek számít többek között Brescia, Bologna, Perugia városa is, melyeknek lakói szintén nem hagyhatják el az önkormányzat területét.
  • Ismét narancssárga, vagyis közepesen járványveszélyes térségnek számít Lombardia, Piemont, Marche tartomány, valamint Umbria és Abruzzo régió.
  • Vörös, vagyis teljesen lezárt zóna lesz a déli Basilicata és Molise tartomány, amely maga kérte a karantén alá helyezését.
  • Kritikus helyzet a lombardiai Bresciában alakult ki, melynek a megtelt kórházából a betegeket elkezdték átszállítani a milánói vásártéren még tavaly tavasszal felállított járványkórházba.
  • Campania tartomány elővigyázatossági intézkedésként hétfőtől lezárja az oktatási intézményeket, miután a vírusvariánsok leginkább az iskolás korosztály között terjednek.

A szigorításokhoz a reprodukciós ráta emelkedése vezetett: a nagy britanniai, a brazíliai és a dél-afrikai vírusmutációk terjedésével hirtelen ismét megugrott a naponta azonosított új betegek száma, és fokozatosan emelkedik a kórházban és intenzív osztályokon kezelteké.

(MTI)

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top