nlc.hu
Aktuális

Megszólalt az egymillió forintra büntetett erdőkertesi háziorvos

Megszólalt az egymillió forintra büntetett, oltástagadó erdőkertesi háziorvos

Kiss Csabát az ATV kereste meg.
vakcina, koronavírus

Ahogy azt mi is megírtuk, egymillió forintos egészségügyi bírságot szabott ki a Pest Megyei Kormányhivatal a koronavírus elleni oltás beadását megtagadó erdőkertesi háziorvos, Kiss Csaba praxisára.

A Kormányhivatal az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta, hogy:

az erdőkertesi háziorvos oltásmegtagadása ellentmond az orvosszakmai, etikai és a jogi előírásoknak is, ezért a kormányhivatal a praxisára egymillió forint egészségügyi bírságot szab ki.

Korábban Kiss Csaba azt mondta: azért tagadta meg a vakcinák beadását, mert káosz uralkodik az oltások elrendelésében, és kifogásolja azt is, hogy a kínai vakcina engedélyezését még nem hagyta jóvá az Európai Gyógyszerügynökség. Kiss Csaba kifogásolta, hogy a kínai vakcinának nincs európai engedélye, de amit engedélyeztek is, az sem törzskönyvezett gyógyszerkészítmény. Bár ez járványhelyzetben megengedett, ő nem szeretne „gyógyszerkipróbálásokban” részt venni.

Arról is beszélt, hogy a rendelő sem felel meg az oltásra. Náluk két orvos és két fogorvos rendel ugyanott, a váróhelyiség pedig félig-meddig közös és túl kicsi, ahol könnyen megfertőződhetnek az emberek. Azt is nehezményezte, hogy Müller Cecília hétvégi oltásra kötelezte a háziorvosokat, pedig nekik is szükségük van a pihenésre

A bírság után az ATV Híradója megkereste Kiss Csabát, aki azt mondta, hivatalosan még nem értesítették a büntetésről, csak a  a médiából szerzett hírt róla. 

„Meg fogjuk nézni, úgy gondolom, hogy jogászi segítséggel meg fogjuk támadni”– mondta az orvos. 

Arra a kérdésre, hogy tartja-e még hétvégi állítását, miszerint ha megbüntetik, akkor „lehúzza a rolót”, azt mondta, ha a büntetések elkezdenek halmozódni és növekedni, akkor igen. 

Még több hír a koronavírus elleni oltásokról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top