nlc.hu
Aktuális

Covidos volt, de nem ebbe halt bele egy csecsemő

Felkerült egy 8 hónapos csecsemő a koronavírus miatt elhunytak listájára

Müller Cecília az operatív törzs napi sajtótájékoztatóján elmondta, a csecsemő valóban koronavírus-fertőzött volt, de a halálát nem ez, hanem meningococcus miatt bekövetkezett vérmérgezés okozta.

Az országos tisztifőorvos az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján számolt be a tragikus esetről. A csecsemő környezetében sokan fertőződtek meg koronavírussal, és ő maga is pozitív mintát adott, de a halálát a meningococcus miatti vérmérgezés okozta. A protokoll szerint azonban őt is fel kellett tüntetni a koronavírusban elhunytak listáján .

Müller Cecília egy korábbi sajtótájékoztatón

Müller Cecília egy korábbi sajtótájékoztatón

Ez a tragédia is arra hívja fel a figyelmünket, hogy a koronavírus mellett más betegségekkel is meg kell küzdenünk napjainkban

idézte Müller Cecíliát a hvg. Az oltásokról elmondták, hogy mostanáig már több mint 2,6 millió regisztráltat sikerült beoltani, és az is kiderült, hogy az AstraZeneca vakcinával tovább folytatják az oltást, mert az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) is ezt javasolja. Megtudtuk továbbá, hogy a fővárosban és Vas megyében jelentősen csökkent, míg Baranya és Jász-Nagykun-Szolnok megyében nőtt az új fertőzöttek száma.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top