nlc.hu
Egészség

Koronavírus és a csecsemők

Koronavírus: 2-3 hetes újszülötteket is kezelnek a Heim Pál Kórházban

A koronavírus-járvány harmadik hulláma a gyerekeket is súlyosan érinti, többen kerültek lélegeztetőgépre vagy szorultak műtüdő-kezelésre.

Több gyerek szorul kórházi ellátásra a koronavírus harmadik hulláma miatt – nyilatkozta a Blikknek Dr. Szabó László, a Heim Pál Kórház belgyógyászatának osztályvezető főorvosa. Szabó doktor szerint egyre fiatalabb betegek érkeznek hozzájuk, vannak két-három hetes újszülöttek is, akik elkapták a vírust.

Azt is elmondta, hogy február előtt egy gyereket sem kellett a Heim Pálban lélegeztetőgépre tenniük a Covid miatt, ám azóta három esetben is használni kellett a gépet. A főorvos úgy kalkulál, hogy az elmúlt hat hétben körülbelül megháromszorozódott a koronavírus miatt bekerült gyerekek száma.

A Heim Pál Gyermekkórház fogadja a betegeket  (Fotó: MTVA/Bizományosi: Balaton József)Szabó doktor az üzeni a szülőknek: a Heim Pál sürgősségi ambulanciája állandóan fogadja a betegeket, beutalóval vagy anélkül. Ott lehetőség van pontos diagnózisra, és a jól felkészült szakemberek el tudják dönteni, hogy a gyerek igényel-e kórházi, akár intenzív osztályos kezelést, vagy nyugodtan hazamehet.

A Heim Pál Gyermekkórház fogadja a betegeket  (Fotó: MTVA / Bizományosi: Balaton József)

Szabó doktor az üzeni a szülőknek: a Heim Pál sürgősségi ambulanciája állandóan fogadja a betegeket, beutalóval vagy anélkül. Ott lehetőség van pontos diagnózisra, és a jól felkészült szakemberek el tudják dönteni, hogy a gyerek igényel-e kórházi, akár intenzív osztályos kezelést, vagy nyugodtan hazamehet.

A lényeg az, hogy jelentkezzenek időben, ha beteg a gyermekük, mert a járványnak ebben a hullámában azt tapasztaljuk, hogy a gyermekek állapota is romolhat. 

A szülő figyelje a gyermekét, és ha beteg, ne féljen jelentkezni vele. Majd a szakember eldönti, hogy be kell-e avatkoznunk – figyelmeztet az orvos.

Gyerekek és a koronavírus:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top