nlc.hu
Aktuális

Születésnapi ünnepségen kapták el a koronavírust

Többen is koronavírusban haltak meg egy paksi szülinapozás után, mindenki megfertőződött

Mindenki elkapta a koronavírust, aki ott volt a születésnapi ünnepségen. Ketten nem élték túl a fertőzést.

Óriásit hibáztunk” – ezt mondta az RTL Híradónak az a 45 éves paksi nő, akinek egy családi összejövetel után két hozzátartozója is meghalt. Március elején a nagymamája születésnapját ünnepelték tízen, és mindenki megfertőződött koronavírussal.

Nem kellett volna elmenniük a születésnapra – egy hónapja csak erre tud gondolni Rózsa Beáta, aki mint mondja, egy éve minden előírást betartva élnek, de a nagymama 86. születésnapján azonban kivételt tettek, mert nem akarták egyedül hagyni. Tízen gyűltek össze egyetlen szobában március elején.

Ketten is voltak, akiknek voltak tünetei, (…) az egyik családtag már 2 héttel előtte beteg volt, erről mi nem tudtunk” – mesélte a háromgyermekes asszony, aki hetekig volt kórházban 40 fokos lázzal és kétoldali tüdőgyulladással. Szteroidokat kapott, miközben csak oxigénmaszkkal tudott lélegezni. 86 éves nagymamája és 72 éves édesapja belehalt a fertőzésbe. Édesanyja ugyanabban a kórházban szintén az életért küzdött. Rózsa Beáta párja is megbetegedett, de ő otthon gyógyult.

Mint mondja, azért meséli mindezt el, hogy más is okuljon a történetükből. “Ezt visszacsinálni nem tudjuk” – hangsúlyozta az asszony, akire és a többi felépült családtagra még hosszas tüdőrehabilitáció és gyógyulási folyamat vár.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Balogh Zoltán

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top