nlc.hu
Aktuális
Kormányinfó a negyedik hullámról

Gulyás Gergely: jön a negyedik hullám, de az országot nem kell lezárni

Meg fog érkezni Magyarországra a negyedik hullám, de nem kell lezárni az országot, mondta Gulyás Gergely a szombati rendkívüli kormányinfón.
Gulyás Gergely

Rendkívüli kormányinfót tartottak szombaton délelőtt, Afganisztánról és a negyedik hullámról volt szó.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter az afganisztáni helyzetről azt mondta, hogy a szövetségesek ereje mindössze a kabuli reptér biztosítására elég, a kormány célja a magyarok kimentése.

Ruszin Szendi Romolusz, a Honvédség főparancsnoka közölte, hogy a kimenekítéshez különleges osztagot állítottak fel. Kabulhoz közel van a műveleti bázis, oda szállítják a kimenekítendő embereket. Eddig 78 főt helyeztek biztonságba, ez 10 családot jelent 30 gyerekkel.

Gulyás Gergely a koronavírus-járványról azt mondta: a negyedik hullám Magyarországra is meg fog érkezni, de mivel a védettek (beoltottak és a fertőzésen átesettek száma) száma 6 millió fölött van már az országban, ezért a negyedik hullám el fog térni az előző három hullámtól. Emiatt pedig a rendelkezések is el fognak térni a korábbiaktól. A miniszter szerint akit nem oltottak be, az jó eséllyel meg fog betegedni, ezért mindenkit arra kért, hogy oltassa be magát.

Kijelentette, hogy nem várhatók lezárások, a közoktatásban és a felsőoktatásban a megszokott módon, jelenléti oktatással kezdődik a tanév, valamint a munkahelyeken sem kell korlátozásokra készülni.

Később, egy várható szigorításokkal kapcsolatos újságírói kérdésre Gulyás Gergely úgy válaszolt, hogy „arra lesz szükség, hogy mindenki beoltassa magát, és aki beoltatja magát, annak érdemben nem lesznek szigorítások”. Ez jó eséllyel azt vetíti előre, hogy – akárcsak korábban – elképzelhetőek lesznek szelektív korlátozások, vagyis csak védettségi igazolvány birtokában lehet majd bizonyos szolgáltatásokat igénybe venni.

A negyedik hullám az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top