nlc.hu
Aktuális

70 macskával él együtt

Még hogy csak macskás nők léteznek: ez a férfi több mint 70 cicával él együtt

Az 56 éves Ian több mint 70 macskával osztja meg otthonát. 1992 óta pedig több mint 5000 cicáról gondoskodott. Egyesek szerint nem a felelős állattartásáról híres a férfi.

Saját magát “profi macskagondozónak és showmannek” tartja, állítása szerint arra képzi ki az állatokat, hogy azok segítsenek az epilepsziás embereknek.  

macskák, férfi, állatvédelem

Fotó: Pexels
Képünk csak illusztráció.

A macskák képesek felismerni, ha valakinek epilepsziás rohama van, néha órákkal előtte”magyarázta a férfi a Metro-nak. A cikkből az is kiderül, hogy nem mindenki van elájulva a “macskaszeretetétől”,  legalábbis a rendőrség és az RSPCA nyomozást folytat ellene, mivel az aggódó helyiek azt állítják, hogy a több tucat macska nyomorúságos körülmények között él a házában.

Ian szerint azonban az állatai egészségesek és boldogok

„Nem iszom, nem dohányzom, nem hajkurászom a nőket. Leülök a macskákkal, és ez mindennel felér – ráadásul a macskákkal tele szoba melegen tart” – mondta, hozzátéve, hogy jó embernek tartja magát, aki betartja a törvényt, és mellesleg 5000 fontot, azaz több mint kétmillió forintot költ évente az állataira. „Azért állok ki magamért, mert semmi rosszat nem tettem” – reflektált a vádakra, és szerinte tisztább, mint egy szappan, azaz büntetlen előéletű és nincs mentális betegsége

Az állatvédők szerint azonban Ian háza túlzsúfolt, és az állatok nem tudnak szabadon kóborolni, mert a kert le van zárva. De az is baj, hogy olykor pórázon sétáltatja őket. „A tiltakozók szerint illegális és erkölcstelen dolog macskákat idomítani és sétáltatni” – panaszkodott Ian, aki soha nem volt házas és nincs gyermeke. „Ez hülyeség, mi a baj a macskák sétáltatásával, ha az emberek kutyákat sétáltatnak?” – tette fel az egyébként jogos kérdést.

Nézegess Ian-ről és a macskáiról képeket: itt.

 

Cikkek a felelős állattartásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top