nlc.hu
Aktuális

120 millió ajándékvakcina Franciaországtól

Franciaország elárasztja a szegény országokat vakcinával

Úgy döntöttek, az eredetileg tervezett mennyiség dupláját, 120 millió adagot osztanak szét a szegény országok között.

Emmanuel Macron francia elnök szerint igazságtalanság, hogy más kontinenseken le vannak maradva a védőoltások beadásával, ezért Párizs úgy döntött megduplázza a szegény országoknak adott oltóanyagadagok számát, a program keretében 120 millió adag koronavírus elleni vakcinát adományoz.

Afrikában a lakosság alig 3 százaléka van beoltva – gyorsabban és erősebben kell haladnunk” – mondta Macron.

Emmanuel Macron francia elnök  (Fotó: MTI/AP/Francois Mori)

Emmanuel Macron francia elnök  (Fotó: MTI/AP/Francois Mori)

Az Egyesült Államok szerdán bejelentette, hogy megduplázza a Covid-19 vakcina adományait, így a szegény országoknak felajánlott adagok száma meghaladja az 1,1 milliárdot. Közben Joe Biden elnök világossá tette, hogy a világjárványra adott globális válaszlépések élére kíván állni.
    
Szükségünk van arra, hogy más magas jövedelmű országok is betartsák ambiciózus ígéreteiket” – tette hozzá az amerikai elnök.
    
Az Európai Unió, amellyel az Egyesült Államok szorosan együtt kíván működni, több mint 500 millió adagot fog szétosztani a világban.
    
Hszi Csin-ping kínai elnök kedden az ENSZ-hez intézett videoüzenetében kijelentette, hogy a vakcinák igazságos és méltányos elosztásának biztosítása világszerte sürgető prioritás.
   
Kína az év végéig összesen kétmilliárd adag oltóanyagot kíván biztosítani a világ számára – mondta, megismételve a pekingi hatóságok által már közölt számot, nem részletezve, hogy ebből mekkora az értékesített, és mekkora az adományozott vakcina mértéke.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top