nlc.hu
Aktuális

100 éves veterán szülinapja

A 100 éves háborús hős 800 szülinapi üdvözlőkártyát kapott

Claudia Cantu II. világháborús veterán a múlt hónapban lett 100 éves. A kívánsága 100 szülinapi üdvözlőkártya volt, végül 800 kártyát kapott.

A texasi Claudia Cantu II. világháborús veterán a barátnőinek beszélt arról a vágyáról, hogy a 100. születésnapjára 100 szülinapi üdvözlőkártyát kapjon – számolt be róla a FOX News. A barátnők akcióba léptek és felvették a helyi tévével a kapcsolatot, ahol le is adták a néni közelgő 100. születésnapi kívánságát. A hír aztán futótűzként terjedt el az interneten, és annyira megmozgatta az embereket, hogy végül 800 üdvözlőkártyát küldtek a néninek születésnapjára. Olyan messziről érkeztek kártyák, mint Alaszka vagy Kanada, és a küldők között megtalálható például egy komplett általános iskolai másodikos osztály is.

Veterán 100. szülinap

Claudia Cantu méltóképpen ünnepelte 100. születésnapját (Kép: Facebook/KRIS 6 News)

Claudia Cantu példaképpé vált sokak szemében, amikor megismerték történetét. Cantu 1942-ben, 21 évesen csatlakozott a női hadtesthez a második világháborúban, miután mindkét bátyja elment harcolni. Nem akart otthon maradni, segíteni, tenni akart a hazájáért. A 100 éves veterán egészen 1946-ig szolgált a hadseregben, leszerelése után egy évvel pedig férjhez ment középiskolai szerelméhez, majd négy gyermeket szült. A 100. születésnapot méltó módon ünnepelte meg Cantu, nemcsak a családjával, hanem kedvenc barátnőivel a pókerklubból is ünnepelt, a helyi lakosok pedig még egy mini felvonulást tartottak a tiszteletére a háza mellett.

Időskor:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top