nlc.hu
Aktuális

Zárt térben újra kötelező lesz a maszk viselése

Szombattól zárt térben kötelezővé teszik a maszk viselését

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a rendkívüli kormányinfón az új szigorításokról tájékoztatott.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a rendkívüli kormányinfón a kormány aktuális döntéseiről beszélt, és tájékoztatott az új szigorításokról, amelynek értelmében:

  • zárt térben ismét kötelezővé teszik a maszk viselését és védettségi igazolványhoz köti az 500 főnél nagyobb rendezvényen való részvételt.
  • továbbá az egészségügyben a harmadik oltás felvételét is kötelezővé tették, ennek bevezetését az államigazgatásban is tervezik.
  • az iskolák igazgatói feljogosítják,  hogy döntéseket hozzanak a kötelező maszkviseléssel kapcsolatban.
    kormányinfó, gulyás gergely

    Fotó: MTI/Kovács Attila

A kötelező maszkviselés péntek éjféltől lép hatályba. A szolgáltatók esetében mindenhol kötelező a maszkviselés, ahol egy helyiségben rendszeresen öt főnél többen tartózkodnak

Gulyás Gergely elmondta, hogy a jövő héten oltási akció hetet hirdetnek nov 22-28 között kórházi oltópontokon, és egyes vidéki helyeken a szakrendelőkben is elérhetők lesznek a vakcinák.

A negyedik hullám egyértelműen felfutóban van, a csütörtöki bejelentések idején a legfrissebb adatok szerint 24 óra alatt 10 767 új fertőzöttet regisztráltak, 131-en haltak meg. Gulyás szerint november végén, december elején tetőzhet a negyedik hullám.

Két héttel korábban ismertette a legfrissebb járványügyi szigorításokat: november elsejétől újra kötelező a tömegközlekedésen a maszkviselés, látogatási tilalmat vezettek be az egészségügyi intézményekben, és ezután tették lehetővé a munkáltatóknak, hogy előírják a munkavállalók számára a koronavírus elleni védőoltás felvételét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top