nlc.hu
Aktuális

Fodor Zsóka Schmuck Andorról és a gyerekvállalásról

Fodor Zsóka elmondta, honnan ered Schmuck Andorral való mély barátsága

És az is kiderült, hogy Schmuck miért szólítja őt "anyám"-nak. A színésznő a gyerekvállalásról is beszélt.

A Borsnak adott interjút a 79 éves Fodor Zsóka. Amellett, hogy elmondta, nem fordít időt a szépségápolásra, de fodrászhoz hetente jár, mert a haját utálja megcsinálni magának, arról is mesélt, szerinte senkinek sem szabad úgy öltöznie, ahány éves. “Nem szabad hirdetni a korunkat a ruházatunkkal. Járjunk társaságba, sétáljunk rengeteget, keressünk olyan nyugdíjasklubot, ahol kártyáznak, táncolnak. Ez fitten tartja az embert” – mondta. 

Szóba került az is, hogy mennyire azonosítják Magdi anyussal, mire ő azt mondta, egyre “kopik ez a dolog”, noha előfordul még, hogy utánakiabálnak. Úgy véli, minden jót, ami jelenleg az életében van, azt a Barátok köztnek köszönhet, amit egyébként 2009-ben hagyott ott. “Sőt, az édesanyám utolsó boldog éveit is. Nagyon kötődtem hozzá, már rég elköltöztem volna tőle, már rég kiléptem volna sorozatból, de anyu szerelmes volt Magdi anyusba. Ha valamilyen rendezvényre mentünk, pár lépéssel mögöttem jött. Halálosan büszke volt, ha az emberek megtorpantak vagy kitárgyaltak, amikor megláttak. Egyébként a világon semmiben nem hasonlítottam Magdi anyusra. Nincs gyerekem, nem vezetek háztartást, nekem úgy kellett a sorozat elején megmutatni, hogyan kell megfogni a felmosófát.”

Fodor Zsóka színész a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának stúdiójában / MTVA Fotó: Zih Zsolt

Fodor Zsóka színész a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának stúdiójában / MTVA Fotó: Zih Zsolt

Az interjúban kitértek arra is, hogy az Oszvald Marikával együtt fürdőző Fodor Zsóka gyakran utazott együtt Schmuck Andorral. “A sorozat minden 1000. epizódját nagy bulival ünnepeltük meg. Az egyik ilyen alkalomkor késve érkeztem a helyszínére, már minden asztal foglalt volt, csak Andor és a barátnője mellett maradt hely, így oda ültem. Andorral sokat beszélgettünk, ezerféle témánk volt. Egyszer csak megjelent egy fiatal újságíró, és megkérdezte tőle, honnan ismerjük egymást. Mielőtt megszólalhattam volna, azt mondta: ideje felfedni a titkot, Fodor Zsóka az én édesanyám. Szegény újságíró elrohant, címlapsztorit akart írni. Attól kezdve valahányszor összefutottunk, a karját széttárva mondta nekem, hogy anyám, én meg neki, kisfiam! Számot cseréltünk, azóta az én drágám bejárta velem a fél világot. Elvitt Kairóba anyák napján. Mindig megnézte, hogy ne legyen nálam a pénztárcám. Nagyon hálás vagyok a jóistennek, hogy Andort küldte nekem. Egy kezemen meg tudom számolni, ki az, aki érdek nélkül szeretett engem. Tényleg úgy bánik velem, mintha én szültem volna.”

A színésznő arról is mesélt, hogy nem maradéktalanul boldog, és hogy nem bánta volna, ha a sors megajándékozza egy gyermekkel. “Vannak boldog napjaim, de ha belegondolok, többször vagyok szomorú, mint vidám. Nem szeretem az ünnepeket. Megfogadtam, szenteste nem fogadok el meghívást, mert az a családé. Ha eszembe jut, hogy jövőre 80 éves leszek, akkor is elkeseredek. Tudomásul veszem, de nem tölt el örömmel. Utálom, ha azt mondják, Zsóka néni. Amikor 70 lettem, kiutaztam Cambridge-be a barátnőmhöz. Szerintem meg fogom kérni Andor fiamat, hogy a 80. születésnapomon menjünk el külföldre.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top