nlc.hu
Sztárok

Oszvald Marika és Fodor Zsóka a medencében

Fodor Zsóka és Oszvald Marika fürdőruhában ejtőztek: „Leszögezem, nem élünk együtt”

Fodor Zsóka és Oszvald Marika barátsága ötven évvel ezelőtt kezdődött, és most egy közös munka miatt néha napokat töltenek együtt.

Az Összezárva című kétszemélyes darabban Fodor Zsóka és Oszvald Marika együtt játszik, a két színésznő remek megoldást talált a szövegtanulásra.

„Nem könnyű, hiszen nyolcvanoldalnyi szöveget kell megtanulnom, ráadásul Marika több darabban is próbál, éppen ezért remek megoldást találtunk ki. Leköltöztem Marikához, most is itt vagyok nála. Naponta több órát próbálunk. A darab két asszonyról szól, akik bekerülnek egy idősek otthonába, és bár az erős és ellentétes egyéniségük miatt eleinte nem jönnek ki jól egymással, időközben egyre több közös pont derül ki a múltjukból, ami összeköti őket. Nagyon élvezem a közös próbákat, Marika ráadásul csodálatos vendéglátó! Hatalmas adag, isteni finom ételeket főz, egy-két kilóval már biztosan nehezebb vagyok, mint az érkezésem előtt” – árulta el a Fodor Zsóka korábban, ma pedig a Mokkában meséltek arról, mennyire élvezik az együtt töltött időt. 

Oszvald MArika és Fodor Zsóka nagyon jó hangulatban meséltek a közös munkáról

Oszvald Marika és Fodor Zsóka nagyon jó hangulatban meséltek a közös munkáról

„Nem lakunk együtt, nem költöztem ide, nem alszunk egy ágyban” – magyarázta mosolyogva Zsóka, és barátnője hozzátette, hogy olyankor töltik együtt az estéket, amikor későn ér véget egy-egy közös előadásuk és másnap az Összezárvát is próbálják. Marikának a veszprémi fellépések és a gödöllői próbák miatt húzós időszaka van, amit egyáltalán nem bán, és mint kiderült, a vendégéről így is nagyszerűen gondoskodik. 

Együtt fürdőzött Oszvald Marika és Fodor Zsóka, hogy felfrissüljenek a próba előtt

Együtt fürdőzött Oszvald Marika és Fodor Zsóka, hogy felfrissüljenek a próba előtt

„Egyszer szólt Marika, hogy ő utálja, ha dicsérik. Szóval, rémes vendéglátó, négy-, ötféle kaját nem rak ki, nem húz minden alkalommal friss ágyneműt, nem szolgál ki, borzasztó! Na, de mit csinálja? Szeretem, ha már együtt lakunk, úgy mond.”

Az ötvenéves barátságuk Marika szerint azért is működik jól, mert ritkán találkoznak, és Zsóka szerint a jó házasságnak is ugyanez a titka. A két színésznő nevetve mesélte, hogy bár huszonévesen ismerték meg egymást, sokáig nagyon más időbeosztásban dolgoztak, távoli színházakban, így keveset találkoztak. 

Együtt fürdőzött Oszvald Marika és Fodor Zsóka

Fodor Zsóka és Oszvald Marika ötven éve barátok

„Amikor  ő a Barátok köztben meghalt, akkor én voltam, aki rászálltam Vili bácsira és akkor például pár napot együtt voltunk, mert volt átfedés a forgatásban, most pedig megírták nekünk ezt a kétszemélyes darabot. Direkt ránk szabták a szerepeket.”

Zsóka szerint a barátnőjére tökéletesen illik a szerep, Marika viszont abban látja a nehézséget, hogy ritkán játszott prózai szerepet. 

Nekünk meséltek: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top