nlc.hu
Aktuális

Botrány a Vígszínházban: Rudolf Péter a célpont?

Botrány a Vígszínházban: Rudolf Péter a célpont?

A Blikk értesülései szerint többen a korábbi igazgató, Eszenyi Enikő mögött álló köröket sejtik a Vígszínházat ért támadások hátterében.
Rudolf Péter a Vígszínházban

Mi is beszámoltunk arról, hogy nemrégiben a Vígszínház egyik művésze, Wunderlich József a Facebook-oldalán kritizálta a teátrum járványügyi intézkedéseit, majd egy másik posztjában azt sérelmezte, hogy egy fiatal színésznő azért nem játszhatta a Sirály főszerepét, mert nem volt hajlandó vetkőzni a darabban. Később a színész elnézést kért, majd a bejegyzést – akárcsak botrányt okozó korábbi posztjait – törölte.

A Blikk most arról ír, hogy értesüléseik szerint többen a dicstelenül távozott korábbi igazgató, Eszenyi Enikő mögött álló köröket sejtik a támadás hátterében, és az új igazgató, Rudolf Péter van a célkeresztben.

Csőre Gábor annak a bizottságnak a tagja, ahol jelenteni lehetett volna a fent említett problémákat. A színész – aki 2020-ig volt a Vígszínházban társulati tag – szintén hallott a pletykákról, és értetlenül áll a történtek előtt.

Éppen az ellen a Rudolf Péter ellen történik karaktergyilkosság, aki rengeteget dolgozott azon, hogy Eszenyi botrányai után létrejöjjön a dolgozókat védelmező etikai kódex. Több fórumon is jelenthették volna az esetet, Wunderlich József mégis a Facebookot választotta

– mondta Csőre Gábor.

A Jászai Mari-díjas művész csak reméli, hogy a színházat ért támadások hátterében nincs mögöttes szándék. Ám ha nincs is, nem érti, Wunderlich József miért így állt ki a nyilvánosság elé. Szerinte a Vígszínház nem érdemli meg, hogy lejárassák, a mostani botrány pedig nehéz helyzetbe rántotta vissza a színházat.

(Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top