nlc.hu
Egészség

Rudolf Péter és Wunderlich József a Vígszínház járványkezeléséről

Megdöbbent Wunderlich József vádjain Rudolf Péter

A Vígszínház színésze felháborodott, hogy a koronavírus-járvány idején nem védik eléggé a dolgozókat. Az igazgató szerint a legszigorúbb protokollt alkalmazzák.

Súlyos vádakat fogalmazott meg közösségi oldalán Wunderlich József. A Vígszínház társulatának tagja szerint a színház vezetése pénzügyi okokból nem figyelt eléggé az ott dolgozók egészségére.  

Wunderlich József szigorúbb protokollt akar (Fotó: Smagpix, Olajos Piroska)

Wunderlich József szigorúbb protokollt akar (Fotó: Smagpix, Olajos Piroska)

Az azóta törölt posztban Wunderlich azt írta, hogy nem tesztelték a dolgozókat hetente, nem játszhattak maszkban, még hőmérés sem volt.

Erre reagált a Telexnek Rudolf Péter, a Vígszínház igazgatója, aki megdöbbent színésze szavain. Szerinte a Vígszínházban a járvány időszaka alatt a hivatalos járványügyi protokoll elvárásainak és útmutatásainak megfelelően jártak el

Rudolf Péter, a Vígszínház igazgatója szerint mindent megtesznek (Fotó: Smagpix, Birton Szabolcs)

Rudolf Péter, a Vígszínház igazgatója szerint mindent megtesznek (Fotó: Smagpix, Birton Szabolcs)

Azt is tagadta, hogy anyagi kérdést csináltak volna a vírus elleni védekezésből, mint mondja, eddig a dolgozók tesztelésére hatmillió forintot költöttek. Emellett a színház több pontján is elegendő kézfertőtlenítőt helyeztek ki, illetve hetente többször vegyszeresen fertőtlenítik az épületet.

Veszélyesnek tartom a pánikkeltést, mindig, minden időszakban, de egy ennyire fűtött helyzetben végképp” – mondta Rudolf a Telexnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top