nlc.hu
Szabadidő

Lezárult a Vígszínház belső vizsgálata Wunderlich József ügyében

Lezárult a Vígszínház belső vizsgálata, eldőlt Wunderlich József sorsa

Wunderlich József visszatérhet a színpadra, a Vígszínház elfogadta a színész bocsánatkérését.

Nagy vihart kavart, hogy Wunderlich József a Facebookon kritizálta a Vígszínház vezetését és Rudolf Pétert, ezért a teátrum belső vizsgálatot indított, a színészt pedig két hétre felfüggesztették, szerepeit mások vették át.

Mostanra a belső vizsgálat lezajlott, a Vígszínház pedig közleményben tudatta, hogy mi lesz Wunderlich József sorsa.

A színművész bocsánatot kért kollégáitól, az egész társulattól és a színháztól, amit a vezetőség elfogad. A munkáltatói döntés értelmében Wunderlich József december 27-én tér vissza a színpadra, a Lóvátett lovagok című előadásban. Bízunk benne, hogy a Vígszínház és közössége megtartó erő tud lenni ebben a helyzetben is

– olvasható a Vígszínház közleményében.

Wunderlich József

Wunderlich József visszatérhet a Vígszínház színpadára (Fotó: Olajos Piroska/smagpix)

Mint arról mi is beszámoltunk, nemrégiben a Vígszínház művésze, Wunderlich József a Facebook-oldalán kritizálta a teátrum járványügyi intézkedéseit, majd egy másik posztjában azt sérelmezte, hogy egy fiatal színésznő azért nem játszhatta a Sirály főszerepét, mert nem volt hajlandó vetkőzni a darabban. Később a színész elnézést kért, majd a bejegyzést – akárcsak botrányt okozó korábbi posztjait – törölte.

Rudolf Péter, a Vígszínház igazgatója értetlenül állt a színész vádjai előtt. Szerinte a színházban a járvány időszaka alatt a hivatalos járványügyi protokoll elvárásainak és útmutatásainak megfelelően jártak el, bizonyos esetben szigorúbb szabályokat vezettek be az előírtnál.

Rudolf Péter a Sirály bemutatója kapcsán közölte: „a rendezőnek olyan határozott víziója van erről a szerepről, amiben nem tudtak kompromisszumra jutni a művésznővel”, ezért más művész vette át a szerepet, amit minden érintettel egyeztettek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top