nlc.hu
Aktuális

Homonnay nővére szerint testvére nem drogozott

Homonnay Gergely nővére szerint a testvére nem drogozott

Számos titok van még Homonnay Gergely író, közéleti aktivista római halála körül, a találgatások pedig vitákat szülnek. Nővére, Katalin szerint Homonnay nem drogozott. Egy nála karácsonyozó magyar ismerőse szerint az író félelemben élt.

Sok a furcsa, gyanús körülmény Homonnay Gergely közíró, aktivista halála körül. Az olasz lapok drogokról írnak, és egyelőre még nem világos, hogy csak a szekrényében vagy a szervezetében is volt-e kábítószer. A férfira a római Banana klubban találtak rá eszméletlenül január elsején, és egyből mentőt hívtak hozzá, akik sikertelenül próbálkoztak az újraélesztéssel. A rendőrség az utolsó óráit próbálja rekonstruálni, de az már biztosnak tűnik, hogy a törökfürdős szekrényében kábítószert – kokaint és valószínűleg ginát találtak. Szemtanúk szerint Homonnay egy férfi társaságában sétált be a helyre, akivel később különváltak az útjaik. A Blikk megkereste Homonnay Gergely Németországban élő nővérét, Katalint, aki a férfi több ismerősével együtt állította, hogy az író nem drogozott, ráktúlélő volt, tudta, hogy vigyáznia kell magára. Katalin nem tartja korrektnek, hogy őt az olasz rendőrség meg sem kérdezte semmiről.

Homonnay Gergely

Pillanatkép Homonnay Gergely TEDX előadásából (Forrás: YouTube)

A Facebookon így búcsúzott öccsétől:

Nincsenek szavak. Testvér. A szóban ott a jelentés: test+vér. Hallgatom a hangfelvételt, olvasom sorait és érzem, amint megelevenedik a közös nyelvünk, szófordulataink, a családnyelvünk. Innen nincs tovább. Haragszol rám, vagy pajkos mosollyal csúfolódva nézel fenntről rám? Most…. maradtam igazán egyedül.

Megszólalt Homonnay ügyében Perintfalvi Rita katolikus teológus, aki talán az utolsó magyar volt, aki élve látta az aktivistát. Egy közös munka miatt karácsony előtt vendégeskedett a bloggernél Rómában. Elmondása szerint Homonnay elmondta neki, hogy fél Magyarországra jönni, fenyegetések érik, megfigyelik, követik és a hazaútja során már várják a reptéren. Perintfalvi szerint még a római címét is félt elárulni, nehogy utána menjenek. A következő napokban kiderül, mire jut a rendőrség a toxikológiai vizsgálattal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top