nlc.hu
Aktuális

Összepakolták Homonnay Gergely személyes tárgyait Rómában

Összepakolták Homonnay Gergely személyes tárgyait Rómában

A január 1-jén elhunyt Homonnay Gergely személyes tárgyait az ügyvédje szedte össze az aktivista római albérletében.

Január 1-jén egyelőre tisztázatlan körülmények között meghalt Homonnay Gergely író, aktivista Rómában. Kedden a rendőrséggel egyeztetett és Homonnay római bérelt lakásában járt az ügyvédje, hogy rendőrök jelenlétében összepakolja az aktivista személyes tárgyait.

Marczingós László a 444-nek azt mondta: a nyomozókkal való egyeztetés után arra kéri az ügy iránt érdeklődőket, hogy ne vegyék készpénznek az olasz és a magyar sajtóban megjelenteket. Konkrétumokat nem árult el, de annyit elmondott, hogy egyelőre nem világos, ki volt ott a klubban Homonnay halála előtt, és megtalálásának körülményei is homályosak.

Homonnay Gergely

Homonnay Gergely író, újságíró a DK Gyere bátran, Magyarország! címmel tartott kampányrendezvényén a XIII. kerületi Szent István parkban 2018. április 6-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A férfira a római Bananon klub törökfürdőjében találtak rá eszméletlenül január elsején, és egyből mentőt hívtak hozzá, megpróbálták újraéleszteni, de már nem tudták megmenteni. Olasz sajtóhírek szerint kábítószert találtak a szekrényében, de hivatalosan ezt nem erősítették meg, és azt is vizsgálják, fogyasztott-e kábítószert.

Homonnay Gergely Németországban élő nővére, Katalin – több ismerősével együtt – azt állítja, hogy testvére nem drogozott, ráktúlélő volt, ezért tudta, hogy vigyáznia kell magára. Marczingós is arról beszélt, hogy tudomása szerint Homonnay évek óta teljesen tiszta volt.

Homonnay macskáját, az irodalmi hősként is híressé vált Erzsit is felpakolták, ő az író egyik macskás ismerőséhez fog kerülni. Homonnay testének hazahozataláról, ami a boncolás után történhet meg, még nincsenek konkrétumok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top