nlc.hu
Aktuális

Az ügyvédkedéstől is eltilthatják Szilágy Zoltánt

Akár az ügyvédkedéstől is eltilthatják Szilágyi Liliána apját, ha vizsgálat indul ellene

Komoly tétje lehet annak, ha ügyvédként is vizsgálat indul Szilágyi Zoltánnal szemben.

December végén Szilágyi Liliána arról vallott, hogy apja, a volt olimpikon, jelenleg ügyvédként dolgozó Szilágyi Zoltán fizikailag, mentálisan és szexuálisan bántalmazta. A Magyar Úszó Szövetség ezt követően haladéktalanul elrendelte, hogy a MÚSZ fegyelmi bizottsága és gyermekvédelmi bizottsága vizsgálatot indítson, és kiderítsék a jelenleg a Stamina SK-t irányító Szilágyi Zoltán edzői tevékenysége során megsértette-e, és ha igen, milyen mértékben a szövetség etikai, fegyelmi és gyermekvédelmi szabályzatát. 

Szilágyi Liliána a 18. vizes világbajnokságon

Szilágyi Liliána a női 100 méteres pillangóúszás előfutama után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 21-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A Blikk megkérdezte a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökét, Tóth M. Gábort, hogy lehetnek-e egyéb következményei a sportolónő vallomásának apjára nézve. Ugyan a konkrét ügyről nem kívánt nyilatkozni, de elmondta, mi történik „az ügyvéd peres felet marasztaló jogerős döntés ügyvéd általi nem teljesítése” esetén.

Felvetheti a fegyelmi felelősség gyanúját, amennyiben az hivatalosan a kamara tudomására jut, az előzetes vizsgálatot meg kell indítani

 – közölte Tóth M. Gábor.

Ha egy ilyen vizsgálat megindul, akkor természetesen zárulhat felmentéssel is, de pénzbírsággal vagy akár kamarai tagi kizárással is. Ahhoz pedig, hogy valaki ügyvédként tevékenykedhessen, szükséges a kamarai tagság, anélkül ugyanis nem lehet dolgozni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top