nlc.hu
Aktuális

Nem békült a bíróságon Szilágyi Liliána és az apja

Nem akart békülni a bíróságon Szilágyi Liliána és az apja

Per lesz a becsületsértési ügyből, miután a békítő meghallgatáson nem akart békülni Szilágyi Liliána és az apja.
szilágyi liliána

Meghallgatta a bíróság az apját testi, lelki és szexuális bántalmazással vádoló Szilágyi Liliánát, valamint az apát, Szilágyi Zoltánt, aki becsületsértésért perelte be a lányát. A békítő meghallgatáson azonban a felek nem akartak békülni, így a becsületsértési ügyből per lesz – írja a Telex.

Szilágyi Liliána több év után, a bíróság folyosóján találkozott újra az apjával, köszönés nélkül mentek el egymás mellett. A meghallgatás zárt ajtók mögött zajlott.

Az úszónő a Telexnek azt mondta, nem akar hallgatni, és már várta a pillanatot, hogy találkozzon az apjával, hogy hat év után a szemébe nézzen. Arról is beszélt, hogy azért nem ő jelentette fel az apját, mert szerinte az igazságszolgáltatás „az ilyen fajta ügyekben még nagyon gyerekcipőben jár”, mert az „elvett gyerekkort” egy több évig húzódó per végi ítélet sem tudja visszaadni. Másrészt úgy véli, lelkileg az segítene rajta, ha nem kellene folyamatosan találkoznia az apjával.

Szilágyi Liliána tavaly decemberben beszélt először arról, hogy édesapja korábban fizikailag, mentálisan és szexuálisan is bántalmazta őt. Szilágyi Zoltán tagadta lánya állításait, és hazugnak nevezte őt. 

Az ügyben vizsgálatot folytatott a Magyar Úszó Szövetség is, és arra jutottak, hogy mindaz, amiket Szilágyi Liliána a nyilvánosság előtt állított, megfelel a valóságnak.

(Kiemelt kép: Instagram/Szilágyi Liliána)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top