nlc.hu
Aktuális

Novak Djokovic beutazása Ausztráliába

Őrizetbe vették Novak Djokovicot

Djokovic a vasárnapi tárgyalásáig idegenrendészeti őrizetben marad.

Nincs könnyű helyzetben Novak Djokovic, miután két út áll előtte: vagy pályára léphet hétfőn az Austral Openen vagy kitoloncolják Ausztráliából és három évre szóló vízumtilalmat rendelnek el. Az oltatlan teniszcsillag sorsáról vasárnap dönt az ausztrál bíróság, a szerb sportoló addig idegenrendészeti őrizetben marad.

Djokovicot mégis kiutasítják Ausztráliából

Novak Djokovic nincs könnyű helyzetben (Fotó: William West / AFP) 

Bár Djokovic ügyvédei tiltakoznak a szerintük irracionális eljárás kapcsán, az ausztrál kormány eltökéltnek tűnik – ők közegészségügyi veszélynek minősítették a 34 éves teniszező beutazását – írja a BBC.

Az oltáspártiak szerint egyszerű a képlet: senki se veszélyeztesse a másikat. Az oltásellenesek egy része (és sok Djokovic-szurkoló) inkább sportszakmai viszályt sejt. Szerintük csak azt akarják a hatóságok megakadályozni, hogy a szerb játékos megnyerhesse a tornát, amellyel így – 21 Grand Slam győzelemmel – a sportág történetének legeredményesebb férfi teniszezője lenne.

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök azt mondta, hogy a kormány azon döntését, hogy a teniszezőt nem engedik be oltatlanul, “gondos mérlegelés” előzte meg. Utalva arra a súlyos kritikára, amellyel a kormánya szembesült amiatt, hogy beengedte a be nem oltott játékost Ausztráliába, Morrison kijelentette: „Az ausztrálok sok áldozatot hoztak a járvány alatt, és joggal várják el, hogy az áldozatok eredményét megvédjék.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top