nlc.hu
Aktuális

Meghalt Büky Dorottya

Meghalt Büky Dorottya, volt országgyűlési képviselő

61 éves volt.
Büky Dorottya

Amikor belenézek a másik arcába, akkor válok emberré. Amikor belenézek a másik ember arcába, akkor születik meg a szeretet. Aki szeret, az vigyáz a másikra – ezekkel a sorokkal búcsúzott a Feldmár Intézet munkatársától, Büky Dorottyától. 

Az intézet honlapján, melynek kommunikációs tanácsadója volt, ez olvasható: Büky Dorottya magyar-történelem szakos pedagógusként, igen fiatalon tagja lett a rendszerváltó, első szabadon választott parlamentnek. Liberális politikusként, az SZDSZ padsoraiban, nyolc évig dolgozott a Magyar Országgyűlésben, ahol a Kulturális Bizottság és a civil szervezetekkel foglalkozó bizottság tagja volt. A ciklus felében otthagyta a politikát, civil pályára ment, több nagy cégnek is tanácsadója volt.

2019 óta a Balatonfelvidéken élt férjével, egy tanyán, 2020-ban méhész szakképesítést szerzett.

2002 óta dolgozott együtt a Kanadában élő magyar pszichológussal, Feldmár Andrással, és több könyve is megjelent. 2020-ban a Covid alatti karantén munkája újragondolására késztette. Kidolgozta a MűvHáz programot, azaz egy online közösségi tanulási formát, és beindította tanulócsoportjait.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top