nlc.hu
Aktuális

Sztrájkolnak a tanárok

Kétórás sztrájkot tartanak ma a tanárok

Nem sikerült megegyezni a bérrendezésről, a tanárok két órára beszüntetik a munkát.

Reggel 8 és 10 között kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak a pedagógusok, amelyet a két nagy pedagógus-szakszervezet, a PDSZ és a PSZ hirdette meg. A gyermekfelügyeletet az intézményekben erre az időre is megoldják. 

tanárok, sztrájk,

Sztrájkolnak a tanárok (Fotó: Unsplash)

A pedagógusok a bérrendezést és a kötelező oltás visszavonását szerették volna elérni az Emberi Erőforrások Minisztériumával folytatott tárgyalásokon, ami végül nem járt sikerrel. 

A meghirdetett sztrájkot elsőfokon a bíróság jogszerűnek ítélte. Jogerőre viszont nem emelkedett, mert bár a kormány nem élt fellebbezéssel az ítélet ellen, nem is mondott le ezen jogáról és közölték, hogy a sztrájk – az elsőfokú bírósági döntés ellenére – nem lehet törvényes és „nem maradhat következmények nélkül”.

A sztrájkoló tanárok melletti kiállásként 200 autóból álló konvojjal vonulnak fel a szakszervezetek 14 órától, ami akár meg is béníthatja Budapest közlekedését – írja a hvg.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top