nlc.hu
Aktuális

Zacher Gábor: Egyre kevésbé veszik komolyan az emberek a koronavírust

Zacher Gábor: „Egyre kevésbé veszik komolyan az emberek a koronavírust”

A szakember szerint a vírus már a mindennapjaink részévé vált, ezért egyre kevésbé elővigyázatosak az emberek.

Zacher Gábor az RTL Klub Reggeli műsorában többek között arról is beszélt, hogy 

  •  A 2020 óta tartó járvány ötödik hullámával megjelenő omikron variáns jóval fertőzőbb, mint az előző vírusmutánsok, és ez leginkább abban nyilvánul meg, hogy szinte mindenkinek beteg valaki a környezetében. Az ötödik hullámban Zacher szerint sokkal kevésbé leterheltek a kórházak, mint a korábbiak során, de a fertőzöttek száma jelentősen megugrott. Veszélyt jelenthet, hogy az ellátók betegednek le, ugyanakkor azt is elmondta, hogy az egészségügyi rendszer egyelőre jól bírja az újabb járványhullámot.
Zacher Gábor

Fotó: Mohai Balázs/MTI

  • Zacher felhívta a figyelmet arra, ha valaki például tavaly májusban kapott két oltást, az már gyakorlatilag semmit sem ér, ugyanis az oltás utáni negyedik hónappal rohamosan csökken az ellenanyagszint, hat hónap után pedig már csak minimális védettséget ad a vakcina.
  • A toxikológus elmondta, a jelenlegi előírások szerint a betegség lezajlása után már két héttel be lehet adatni az oltást.
  • Elmondta, Európában már több országban vizsgálják a szájon szedhető Covid-gyógyszereket is, amelyek az oltást nem váltják ki, de megelőzhetik fertőzés esetén a súlyos tünetek kialakulását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top