nlc.hu
Aktuális

51 közúti bírságot kapott egyetlen napon

51 közúti bírságot kapott egyetlen napon

A brit férfinek hiába volt engedélye, hogy behajtson az adott útszakaszra, 51-szer megbüntették.
Londoni utca

Egy brit férfi 51 közúti bírságot kapott, miután autójával egy olyan úton közlekedett, ahová csak az ott lakók hajthatnak be. Az 54 éves John Barrett öt hónap alatt halmozta fel az összesen 6350 fontra (2,8 millió forint) rúgó büntetéseket, amelyeket egyetlen napon kézbesítettek neki.

A háromgyerekes családapa rendszeresen hajtott át a nyugat-londoni Chiswickben egy lakóknak fenntartott úton, amikor edzőterembe ment. Amíg nem kapta meg a bírságokat, fogalma sem volt arról, hogy ezzel bármi probléma lenne, és utána is azt állította, hogy engedéllyel használta az utat, a büntetéseket pedig tévesen szabták ki.

A férfi panaszt tett, és nem csak amiatt dühöngött, hogy az engedélye ellenére megbüntették. Szerinte felháborító, hogy hosszú ideig semmilyen értesítést sem kapott, így ha jogos lenne a bírság, csak akkor szerezne róla tudomást, amikor már egy kisebb vagyont követelnek rajta.

Kifogásolta azt is, hogy neki 28 napon belül kell fizetnie, a hatóságnak viszont 56 napja van arra, hogy egy e-mailre válaszoljon.

Az édesapának végül törölték minden bírságát, mert kiderült, hogy valóban volt engedélye, és jogszerűen hajtott be az utcába. A félreértést az okozta, hogy az autójának a lízingcége helytelen címadatokat adott meg, így nem alkalmazták a mentességet.

Különös bírságokból nincs hiány, Sándor 20 éve eladta a kocsiját, mégis folyamatosan kapja a csekkeket gyorshajtásért Hollandiából.

(LadBible)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels/Lina Kivaka)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top