nlc.hu
Aktuális

Nem szedte fel a kutyaürüléket, 350 ezres büntetést kapott

Nem szedte fel a kertjéből a kutyaürüléket, 350 ezres büntetést kapott egy brit férfi

A szomszédok kezdtek el panaszkodni az elviselhetetlen bűzre.
Kutyaürülék

Az ember nem gondolná, hogy bírságot kaphat azért, mert a kutyája a saját kertjében végzi el a dolgát, egy brit férfivel mégis ez történt – számolt be a LadBible.

A háztulajdonost mintegy 750 fontra (350 ezer forint) büntették, miután figyelmen kívül hagyta a Durham Megyei Tanács négy különböző felszólítását.

A szomszédok tavaly októberben kezdtek el panaszkodni arra, hogy a kertből erős kutyaürülékszag árad. A tulaj egy hetet kapott a rendetlenség felszámolására, de ezt nem tette meg, a tanács ellenőrei pedig újra felkeresték az ingatlant, de akkor nem intézkedtek.

Ezt követően azonban büntetőeljárást indítottak ellene, mert nem tett eleget a felszólításnak, és nem távolította el a hulladékot a kertből. A vádlott április 19-én nem jelent meg a tárgyalóteremben, de a távollétében is meghozták az ítéletet.

A lapok a szomszédot idézik, aki arról beszélt, hogy az állapot már teljesen tarthatatlan volt.

„Nem ismerem az érintett személyt, de tudom, hogy a szomszédoknak elegük lett a szagból. Eléggé undorító, különösen, amikor felmelegszik az idő. El lehet képzelni, hogy akkor milyen bűz van. Szerintem mindenki nagyon örül, hogy a tanács intézkedett” – részletezte.

Ian Hoult, a tanács illetékes vezetője elmondta: „Az udvaron felgyülemlett szemét nemcsak csúnya volt, hanem egészségügyi kockázattá vált, különösen a környéken élő gyermekek számára, ami elfogadhatatlan. Évente közel 4000 bejelentést kapunk rendezetlen udvarokról és kertekről, amelyek negatív hatással vannak a közösségeinkre. A vizsgálat során lehetőséget adunk az embereknek, hogy orvosolják a problémát, azonban azokkal szemben, akik ezt nem teszik meg, fellépünk”.

A háztulajdonos még nem fizette ki a bírságot a hatóságok szerint, de ha ezt május közepéig sem teszi meg, akkor további büntetésekre számíthat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top