nlc.hu
Aktuális

Színészek, művészek is katonának álltak Ukrajnában

Színészek, művészek is fegyvert ragadtak Ukrajnában

Sok művész ontotta a vérét Ukrajnáért, egy 30 éves sztárszínész az ellenállók egyik parancsnoka.
Zelenszkijt ábrázoló graffiti Barcelonában

„Háborúban hallgatnak a múzsák”idézi az RTL Klub azt az ukrajnai színésznőt, aki a hátországban önkéntesként segíti a harcolókat. Több ezren csatlakoztak már a területvédelmi egységekhez, köztük számos művész. Egy ilyen egység 30 éves parancsnoka is színész, békeidőben színpadon játszott, díjnyertes filmekben, sorozatokban szerepelt. Szerhij Voloszovec csapatához jelenleg 11-en tartoznak. Mint mondja, soha nem gondolták volna, hogy valaha is fegyvert kell ragadniuk, de elszántak, hogy ellenállnak az inváziónak. Elmondta: színészek, énekesek, operatőrök, fotósok is vannak az alakulatában, akik hisznek abban, hogy jobbá tehetik az országot, és legyőzhetik az ellenséget.

A kiképzés után a közeli kijevi frontra vagy egy ellenőrzőponthoz kerülnek az önkéntesek. Voloszovec elmondta, ha valaki nem tudja legyőzni a félelmét, és nem áll készen a harcra, az visszamehet a bázisra, hogy ott készüljön tovább. Ők nem kényszerítenek senkit harcra. Már csak azért sem, mert a háború már több, Ukrajnában ismert művész életét követelte. Pavlo, vagy más néven Pasha Romanovics Li harcoló katonaként esett el Irpinyben. A kijevi rakétacsapásokban meghalt Okszana Svec ünnepelt színésznő és Artem Dacisin balettáncos.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top