nlc.hu
Aktuális

Civil tüntetők az orosz puskák célkeresztjében

Ukrán tüntetőkre lőhettek az oroszok Herszonban

Ketten meg is sebesülhettek.

Beszámolók szerint a tömegbe lőttek az orosz katonák a dél-ukrajnai Herszonban. Herszon kikötőváros, és ez volt az első olyan város, amit az oroszoknak sikerült elfoglalniuk azok után, hogy február 24-én megtámadták Ukrajnát.

A Telex azt írja, hogy az orosz megszállás óta rendszeresen tüntetnek a város lakosai, így volt ez hétfőn délelőtt is. A helyszínen készített videók szerint füstgránátokkal próbálják feloszlatni a katonák felé tartó tüntetőket, majd fegyverropogást lehet hallani.

Más videókból úgy tűnik, hogy két különböző embert eltalálhattak a golyók, az egyikőjüket megpróbálják elvinni a tüntetés helyszínéről, a másikat pedig ápolni próbálják. 

Hétfői hír, hogy a fegyvertelen ukrán civilek nem futamodtak meg a figyelmeztető sortűztől Enerhodarban, így az oroszok inkább továbbmentek. Erről is készült videó

A Herszon közelében folyó harcok során elhunyt ukrán katonák temetési szertartása Lvivben 2022. március 9-én / MTI/EPA/Mykola Tys

A Herszon közelében folyó harcok során elhunyt ukrán katonák temetési szertartása Lvivben 2022. március 9-én (Fotó: MTI/EPA/Mykola Tys)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top