nlc.hu
Aktuális

Drónvideó az oroszok pusztításáról Mariupolban

Drónvideó: embertelen pusztítást végeztek az oroszok Mariupolban

Az oroszok megállás nélkül lövik és bombázzák Mariupolt, épületek 90 százaléka megrongálódott vagy megsemmisült. Drónvideó a pusztításról.
Drónfelvétel a szétbombázott Mariupolból

Egy hónapja tart Oroszország Ukrajna elleni inváziója, és szinte az első naptól kezdve zajlik az Azovi-tenger partján fekvő, délkelet-ukrajnai Mariupol ostroma.

A korábban 450 ezres Mariupolban még mindig 100 ezren maradtak embertelen körülmények között. Nincs fűtés, áram, vezetékes víz, étel és gyógyszer, miközben az oroszok folyamatosan lövik és bombázzák a várost.

Az orosz erők bombáztak már szülészetet, iskolát, és színházat is, amelyben több mint ezer ember keresett menedéket. Még mindig nem tudni, hányan élték túl a színház elleni támadást, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint eddig 130 embert sikerült kimenteni.

Mariupol polgármestere korábban azt mondta, hogy az épületek 90 százaléka megrongálódott vagy megsemmisült. A pusztítás mértékét most egy The Guardian által közzétett drónvideó mutatja:

Szakértők szerint már csak napjai lehetnek hátra a szinte teljesen elpusztított városnak, hogy az oroszok elfoglalják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top